Hem   om Gerbianska     Kalendarium     Resor     Öppettider     Kontakt

Gerbianska grundades 2005 och drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma som har arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg. Från sommaren 2008 till hösten 2015 arbetade Gerben som trädgårdsmästare på Universeum i Göteborg. Nu satsar han allt på "sitt" företag Gerbianska Trädgården.

 

På Botaniska trädgården har han varit delaktig i många större projekt i klippträdgården som t.ex. Europaavdelningen med vattenfall, Flora Helenica samt torvpartiet i skuggiga Asien. Vidare har han ansvarat för den nya tuffstensanläggningen som är nordens största tuffstensodling. År 2010 byggde han den nya Kaukasus avdelningen i klippträdgården. På Universeum ansvarade han för växterna i Regnskogen och Vattnets väg. År 2018 var han delaktig på Universeum nya Reptilariet.


I Lerum skapade Gerben år 2017 ett växtrumsplats som heter Snödroppslunden.

 

Genom åren har det blivit flera resor världen över som dokumenterats med många bilder. Erfarenheterna delar han med sig av på föredrag. På sidan "resor" finns lite smakprov på växter i Argentina, Iran, Irak, Turkiet och Sydafrika. Är man intresserad av föredrag så hittar man information på sidan för kalendarium.

 

Efter 9 fantastiska år på Råda säteri flyttade jag och min Gerbianska Trädgården vintern 2019/2020 till Göran Johanssons Vargaslätten i Simlångsdalen, strax utanför Halmstad. Växtförsäljningen och plantskolan ligger i anslutning till Sigfrid Ericson museum.


Den 17:e augusti 2019 tilldelades Gerben den Kungliga Patriotiska sällskapets medalj för "förtjänster om trädgårdsodling och biodling" av Riksförbundet Svensk Trädgård.

 

Hör mera om Gerben på potcast Odlarna avsnitt 46 från 2017 eller så kan du titta på Gunnels Gröna  från 2007.

 

 

VÄLKOMNA!