STARTSIDA                                                       

                                                                       OM GERBIANSKA


 

 

 

 

Gerbianska grundades 2005 och drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma som har arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg. Sedan 1 juni 2008 arbetar Gerben som trädgårdsmästare på Universeum i Göteborg.

På Botaniska trädgården har han varit delaktig i många större projekt i klippträdgården som t.ex. Europaavdelningen med vattenfall, Flora Helenica samt torvpartiet i skuggiga Asien. Vidare har han ansvarat för den nya tuffstensanläggningen som är nordens största tuffstensodling. På Universeum ansvarar han för växterna i Regnskogen och Vattnets väg. 

Genom åren har det blivit flera resor världen över som dokumenterats med många bilder. Erfarenheterna delar han med sig av på föredrag. På sidan "expeditioner" finns lite smakprov på växter i Argentina, Iran, Irak och Sydafrika. Är man intresserad av föredrag så hittar man information på sidan för föredrag.

Under våren och sommaren 2012 kommer Gerben att utvidga sin plantskola- verksamhet och växtförsäljning på Råda Säteri i Mölnlycke. Samtidigt hjälper han till med att förvandla Säteriets trädgård till en park värd ett besök.

Trädgården kan besökas utan överenskommelse, men det bör betonas att arbetet där ständigt pågår så det är ingen färdig trädgård besökaren möter. I plantskolan odlas växter för eget bruk och försäljning. De flesta exklusiva lökar, knölar och perenner som erbjuds till online-försäljning importeras dock direkt av kunniga odlare runt om i Europa för att därmed tillfredsställa många samlare.

VÄLKOMNA!

 

 

 

 

 

Gerben Tjeerdsma    Foto: Helen Forsberg