Gerbianska grundades 2005 och drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma som har arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg. Från sommaren 2008 till hösten 2015 arbetade Gerben som trädgårdsmästare på Universeum i Göteborg. Nu satsar han allt på "sitt" företag Gerbianska Trädgården.

 

På Botaniska trädgården har han varit delaktig i många större projekt i klippträdgården som t.ex. Europaavdelningen med vattenfall, Flora Helenica samt torvpartiet i skuggiga Asien. Vidare har han ansvarat för den nya tuffstensanläggningen som är nordens största tuffstensodling. På Universeum ansvarade han för växterna i Regnskogen och Vattnets väg.

 

Genom åren har det blivit flera resor världen över som dokumenterats med många bilder. Erfarenheterna delar han med sig av på föredrag. På sidan "resor" finns lite smakprov på växter i Argentina, Iran, Irak och Sydafrika. Är man intresserad av föredrag så hittar man information på sidan för kalendarium.

 

Under 2018 kommer Gerben att utvidga sin plantskola- verksamhet och växtförsäljning på Råda Säteri i Mölnlycke. Samtidigt hjälper han till med att förvandla Säteriets trädgård till en park värd ett besök.

 

Hör mera om Gerben på potcast Odlarna avsnitt 46 från 2017 eller så kan du titta på Gunnels Gröna från 2007.

 

Trädgården kan besökas utan överenskommelse, men det bör betonas att arbetet där ständigt pågår så det är ingen färdig trädgård besökaren möter. I plantskolan odlas växter för eget bruk och försäljning.

 

VÄLKOMNA!

Copyright 2013 © Gerbianska